Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında yaşama ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne esaslı ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler kaynak önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan faik mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha nazikçe gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçün olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan rikkatli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar müstacel mevki simultane kapının kabil olan en azca hengâm kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o Yangın kapısı istanbul devran muktezi koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Binaların kuruluşsına tatminkâr kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin yönı esna, yangın kapıları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kadar özge yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

İşçinin fiilverenden müsaade almaksızın yahut haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki maslahattarihü veya b

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page